Danas su pulski gradonačelnik Filip Zoričić i Rajko Kutlača u ime Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Komunalnoj palači potpisali dodatak Kolektivnom ugovoru za radnike dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Pula.

Od 1. rujna 2024. godine za njih je utvrđena osnovica u iznosu od 947,18 eura i novi koeficijenti složenosti radnih mjesta koji će se postupno povećavati sve do 1. ožujka 2026. godine.

„Ovime još jednom potvrđujemo smjer kojim idemo, a to je potpuno usklađenje plaća radnika dječjih vrtića s plaćama javnih službenika i namještenika zaposlenih u osnovnom školstvu, odnosno usklađivanje sa zakonom. Jedan od naših prioriteta je i stvaranje novih kapaciteta, ali i kontinuirano ulaganje u vrtiće“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Novim dodatkom Kolektivnom ugovoru ispoštovat će se odredba članka 51. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju koji propisuje da se na utvrđivanje i obračun plaća, naknada i drugih prihoda radnika dječjih vrtića koji su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave primjenjuju propisi kojima se uređuju plaće, naknade i drugi prihodi javnih službenika i namještenika zaposlenih u osnovnom školstvu, ako su ti propisi povoljniji za radnike.

Ovaj dodatak Kolektivnom ugovoru za radnike dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Pula, potpisan je uz odgodni uvjet da Gradsko vijeće u rujnu 2024. usvoji akt kojim se preuzimaju višegodišnje obveze na teret proračuna na ime uvećanja osnovice i koeficijenta za zaposlene u dječjim vrtićima u kojima je osnivač Grad Pula.

Već od 1. rujna bit će to 15-postotno povećanje plaća zaposlenima u pulskim dječjim vrtićima, čiji je osnivač Grad Pula, a u ovoj godini ukupno su im plaće porasle 30 posto. (iPress)