Jako bitan vodnjanski problem, koji je davno trebalo riješiti, konačno je riješen za dobrobit naše predškolske ustanove: Grad Vodnjan –Dignano postao je vlasnikom zgrade i pripadajućih dvorišta i igrališta Dječjeg vrtića "Petar Pan" u Vodnjanu. Složeni pravni postupak riješen je u korist Grada čime se napokon otvara mogućnosti ulaganja u vrtić, samim tim i osiguranja boljih uvjeta boravka djece i rada odgajateljica.

Gradska uprava u suradnji s odvjetnikom Tizianom Sošićem vodi niz postupaka uređenja svojih imovinskih prava nad nekretninama, a posebno je zadovoljstvo da je 26. kolovoza 2024. godine, nakon dugog postupka, Grad uknjižen kao vlasnik k.č.br. 1329/ZGR. k.o. Vodnjan (kuća, dvorište, igralište), površine 2.972 m2.

Bez formalno-pravnog rješenja Grad ne samo da nije mogao uredno ulagati namjenska sredstva u vrtić, nego je bio onemogućen kandidirati projekte vezane za vrtić na međunarodne fondove.

Zvuči nevjerojatno, ali sve do sad kompleks dječjeg vrtića u Vodnjanu vodio se pod Društvenim vlasništvom - korisnik Radna organizacija "Dječji vrtić i jaslice" Pula! Proteklih desetljeća u više su navrata odbijani pokušaji vodnjanske uprave da se upiše nad vlasništvom i privede vrtić pod svoju imovinu.

Sada su uklonjene prepreke za ozbiljnija ulaganja u zgradu i okoliš. Stoga ovakav epilog ima direktan utjecaj na kvalitetu boravka naše djece u predškolskoj ustanovi kao i na provedbu pedagoških programa. (iPress)