Poduzetnički inkubator Poreč, smješten u Žbandaju uskoro će imati slobodna mjesta za nove mlade obrtnike i poduzetnike koji imaju priliku ostvariti pravo na korištenje uredskog prostora za samo 13 centi godišnje u prvoj godini poslovanja, subvencioniranje iduće godine najma, te subvencionirane režijske troškove. Na 200 kvadrata prostora nalaze se zajednički (dijeljeni) uredi za poduzetnike, opremljena zajednička višenamjenska sala za konferencije i sastanke, druženja, čajna kuhinja, sanitarije, a stanari imaju i pravo na besplatan parking i korištenje dvorišta inkubatora.

U proteklih devet godina mnoge su male tvrtke iskoristile pogodnosti koje nudi Poduzetnički inkubator Poreč te su se u njemu razvili razni uspješni projekti.  Trenutno prostore koristi deset poslovnih subjekata.

Cilj ovakve potpore poduzetništvu je podrška mladima koji se odvaže na ulazak u obrtništvo i poduzetništvo, a tu su i dodatne mjere Grada Poreča-Parenzo poput bespovratnih financijskih sredstava za početak poslovanja, nabavku dugotrajne materijalne imovine, izradu web stranice, subvencioniranje troškova vrtića za djecu poduzetnica početnica i drugo. Također, u Poduzetničkom inkubatoru Poreč održavaju se brojne edukativne i informativne aktivnosti tijekom cijele godine, čime se želi dodatno pomoći stanarima inkubatora, ali i drugim zainteresiranima koji se žele informirati i stjecati nova znanja i vještine.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na ovom linku ili na broj telefona 634 317 i 633 762. (iPress)