Severina je u ponedjeljak priopćila da ju je granična policija nakon zaustavljanja prvo primorala da čeka u automobilu nekoliko sati, potom su 45 minuta pregledavali njezino vozilo, pa je odveli na ispitivanje o temama poput genocida u Srebrenici, Jasenovcu, njezinoj podršci prosvjedu protiv iskapanja litija, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, vojno-redarstvenoj operaciji Oluja i drugim.

Severina je nakon toga zatražila svoje dokumente i vratila se u Hrvatsku. Poručila je da u Srbiju više neće "dok je onaj diktator na vlasti".

"Onaj koji je trenutačno na vlasti u Srbiji neće mojim maltretiranjem skrenuti pažnju s problema koji more Srbe u Srbiji", kazala je.

Navodno uhićenje hrvatskog „špijuna” i zadržavanje Severine događa se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom. U Vučićevoj verziji Berić je uhićen„samo zato što je Srbin”.

„Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno”, napisao je srbijanski predsjednik u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine. 

Ništa drugo nismo ni očekivali od četnika Vučića. (Hina/iPress)