Već petu godinu zaredom na Hidrobazi u Štinjanu južna Istra i njeni gosti slave Praznik rada i početak turističke sezone uz dobru glazbu i najveći roštilj u Istri.  

Organizator manifestacije je Rock Caffe Pula, a sponzor četverodnevne fešte je tvrtka Brijuni Rivijera. Otvorenje je u srijedu, 1. svibnja, u podne, dok ostale dane program festivala počinje u 17 sati.

Uz Rock Caffe, u organizaciji su još Kampanjola Eko Bira, Cafe Racer i Bar Logistic, a prvog dana, za 1. maj, nastupaju Alen Vitasović, Fun Box Band, Monarh i Studio glazbene kreativnosti Čarobna Frula.

U četvrtak, 2. svibnja, održat će se koncert grupa Opća Opasnost i Big Wave, u petak, 3. svibnja, nastupaju Gustafi i Šajeta, a festival završava u subotu, 4. svibnja, koncertom grupa Giuliano & Diktatori te Night Express.

Zbog hortikulturnog uređenja prostora na kojem su održana prethodna izdanja, ove godine pozornica i sadržaji sele na veliko parkiralište koje se nalazi u obuhvatu prostora kojim raspolaže Brijuni Rivijera pa su se stoga i oni uključili kao sponzori, pojasnio je direktor te tvrtke Ivica Butorac. 

- U Brijuni Rivijeri držimo da je to zaista prava gradska manifestacija koja je ujedno označava i početak turističke sezone u južnoj Istri. Upravo je na području Štinjana i tog dijela Hidrobaze planiran razvoj premium segmenta turističkog smještaja. Stoga nam je stalo da Hidrobaza živi s Pulom i da postaje jedan od centara društvenog života grada. Uz uređenu plažu razvija se i velika rekreativna zona, naglasio je Butorac. 

Zbog toga, kaže, već neko vrijeme sponzoriraju dobre pulske priče poput Pulskog filmskog festivala, malonogometnu Ligu prvaka, a i ova manifestacija postaje tradicionalna prepuna dobre energije našeg grada, kaže Butorac. (iPress)