Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sutra će, zajedno će s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem, potpisati Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju željezničke pruge R101 Državna granica – Buzet – Pula. Uz potpisnike, na potpisivanju ovog Sporazuma u Ministarstvu mora nazočit će i saborski zastupnik Anton Kliman koji se posljednjih godina iznimno zalaže za realizaciju ovog izuzetno važnog projekta za istru i istarsko gospodarstvo.

Željeznička infrastruktura na željezničkoj pruzi koja prolazi kontinentalnim dijelom Istre od granice s Republikom Slovenijom do Pule je dotrajala te postoji potreba za njenom obnovom i modernizacijom. Potpisivanje ovog Sporazuma ključan je korak prema izradi studijske dokumentacije obnove i modernizacije željezničke pruge R101 Državna granica – Buzet – Pula.

Studijom će se izraditi analiza prihvatljivih opcija i ulaganja u odnosu na planiranu prometnu potražnju, a sve u svrhu daljnje razrade projekta i prijave za sufinanciranje. (iPress)