Ovogodišnji Poreč Trophy/Trofej Poreč - druga po redu utrka Istrian Spring Trophiesa/Trofeji istarskog proljeća završena je danas, a nakon gotovo četiri sata bicikliranja po 7 krugova, od 22 km, na cilj u Taru prvi je stigao Talijan Fiorelli Filippo, član jednog od tri PRO Teama sudionika ovogodišnjeg Istrian Spring Trophiesa, s vremenom 3:19:54.

Drugi je u cilj ušao Sanz Unzue Enrique, također član UCI Pro Teama Equipo Kern Pharma iz Španjolske, a treće mjesto izborio je Finkšt Tilen, predstavnik Slovenije i svoga tima Continental Cycling Team Ljubljana Gusto Santic.

Među prvih pet koji su se odvojili iz pelotona za minutu prednosti i borili za cilj bio je i naš profesionalni biciklist Antonio Barać, predstavnik kluba organizatora Meridiana Kamen Team iz Pazina, što je odličan rezultat.

Direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivan Črnjarić kod današnje utrke, osim izvanredne borbe u kojoj se istaknula i hrvatska ekipa jedinog profesionalnog biciklističkog kluba u zemlji i naglasio je i činjenicu da se ovogodišnje utrke poklapaju s procjenom Njemačke koja je upravo ovih dana Istru proglasila sigurnom zonom za svoje turiste.

- Kako nam se prošle godine održavanje Istrian Spring Trophiesa poklopilo s prvim lockdownom te smo ga morali otkazati tijekom njegovog održavanja, tako nam se ove godine poklopilo upravo suprotno kroz preporuku Njemačke da je Istra covid sigurna za turiste te zemlje. U ovome trenutku Istrian Sprig Trophiese možemo i službeno nazvati najavnim eventom turističke predsezone 2021., što, vjerujem, ide u korist ne samo Istri, već i cijeloj Hrvatskoj, rekao je Črnjarić.

Sljedeća na redu je višednevna, utrka po kojoj je cijeli događaj dobio naziv - 17. po redu Istrian Spring Trophy/Trofej Istarsko Proljeće i koji će se voziti četiri dana u četiri etape, s pojedinačnim kronometrom prvoga dana u Umagu (2 km), od 11. do 14. ožujka 2021. po sljedećim etapama: Umag - Umag, Poreč - Funtana, Vižinada - Motovun s usponom do Oprtlja te Marčana-Umag kao zaključna etapa nakon koje slijedi proglašenje pobjednika Istrian Spring Trophyja.

(iPress)