Grad Pula i ove godine nastavlja s provedbom projekta Participativnog budžetiranja koje će se provesti u razdoblju od 01. srpnja zaključno s 31. srpnja 2024. godine u kojem periodu građani neposredno odlučuju o raspodjeli dijela sredstava komunalne naknade namijenjenih uređenju i održavanju javnih površina, identificiraju probleme i potrebe te predlažu rješenja.

Putem ovog modela građani daju bolji uvid u potrebe zajednice, odlučuju o prioritetima te jačaju demokratske procese i identitet zajednice. Provedbom ovih aktivnosti podiže se kvaliteta življenja i komunalni standard građana na užem području.

Sudjelovati može svaka punoljetna osoba s prebivalištem na području Grada Pule. Nadalje, građani mogu aktivno sudjelovati isključivo u mjesnom odboru sukladno adresi prebivališta.

Svaki sudionik ima mogućnost predstaviti jednu aktivnost iz oblasti komunalnog gospodarstva – uređenje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a kojoj je zajednički cilj poboljšati kvalitetu življenja i komunalni standard građana mjesnog odbora kojemu građanin pripada.

Svaki valjani prijedlog se analizira, te se nakon provedene analize donosi lista prijedloga koji zadovoljavaju i za odabir kojih građani kroz proces glasovanja odabiru koje će se ideje usvojiti i uvrstiti u Program održavanja komunalne infrastrukture za 2025. godinu, kao zasebna stavka, čime izravno doprinose razvoju vlastite zajednice na razini mjesnog odbora.

Sve dodatne informacije i obrasce moguće je pronaći na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/novosti/obavijesti/detail/27448/odluka-o-provedbi-projekta-participativnog-budzetiranja-za-grad-pula-pola-u-2025-godini/ (iPress)