Prometna policija je 21. lipnja oko 16.20 sati na Vodnjanskoj cesti zaustavila 61-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom, pulskih registracijskih oznaka kolnikom. Zbog sumnje u tehničku neispravnost vozila, policijski službenici uputili su ga na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled. Obavljenim izvanrednim tehničkim pregledom na teretnom vozilu utvrđena su 32 nedostatka, od kojih se 24 nedostatka karakteriziraju kao veća, dok se osam nedostataka karakterizira opasno (korozija i mehanička oštećenja, istrošenost osovinice kotača, procijenjena opasnost od požara zbog zauljenosti motora, smanjena i nedovoljna učinkovitost kočenja).

Zbog počinjenog prekršaja vozač je isključen iz prometa, privremeno su mu oduzete registarske pločice te mu je izrečena novčana kazna od 260 eura.

Policija upozorava kako tehnički neispravno vozilo predstavlja opasnost za vozača, putnike i druge sudionike u prometu te okoliš i podsjeća na važnost dnevnog preventivnog tehničkog pregleda, odnosno pregled onih dijelova vozila ključnih za sigurno sudjelovanje vozila u prometu na cestama. (iPress)