Legendarni škotski rock bend Simple Minds nastavlja svjetsku turneju, a "Global Tour 2024" ih po prvi put vodi u pulsku Arenu u srijedu, 3. srpnja, gdje će odsvirati set listu ispunjenu isključivo najvećim hitovima, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Nakon što su godinu počeli s nastupima u arenama po Australiji i Novom Zelandu, drugi dio "Global Toura" krenuo je u proljeće iz UK-a po Europi, a ljetni dio turneje rezerviran je za velike europske open air nastupe. Uz UK, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal, Češku, velika turneja u ovom dijelu uključuje i njihov prvi koncert u pulskoj Areni.

Dosadašnja setlista govori da Simple Minds i na ovom dijelu turneje predstavljaju svoj katalog hitova. Na programu su se našli “Waterfront”, “Once Upon a Time”, “The Signal and the Noise”, “Big Sleep”, “All the Things She Said”, “Glittering Prize”, “Promised You a Miracle”, “Sanctify Yourself”, “Come a Long Way”, “New Gold Dream”, “Belfast Child”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Don't You (Forget About Me)”, “Book of Brilliant Things”, “See the Lights” i “Alive and Kicking”.

Od 70-ih naovamo Simple Minds su se izgradili kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. Bend ima upisano i čak pet broj jedan albuma u UK-u - “Sparkle In The Rain” (1984), “Once Upon A Time” (1985), “Street Fighting Years”, kao i snimku “Live In The City Of Light” (1987), te kompilaciju “Glittering Prize 81/92”. (Hina)