Nakon lanjskog, prvog izdanja ljetnog kampa prilagođenog za djecu s teškoćama u razvoju, Grad Poreč-Parenzo i ove je godine organizirao ovakav besplatan sadržaj za djecu s područja Poreča, polaznike Posebnog odjela Osnovne škole Poreč. Od ponedjeljka, 25. lipnja do petka 7. srpnja, djeca s teškoćama u razvoju uživat će u ljetnim aktivnostima i radionicama u prostoru hotela Valamar Pinia u Špadićima.

Ove godine kamp pohađa sedmero polaznika koje prate asistenti. U fokusu će biti rad na njihovoj kreativnosti, glazbenim i sportskim aktivnostima, upoznavanje s prirodom i društvom, uključivanje u timski rad i brojne druge, sve pod stručnim vodstvom voditelja rehabilitatora.

Grad Poreč-Parenzo osigurao je asistente, stručne voditelje te voditelje glazbenih radionica, potrebne materijale, glazbenu kutiju i sportske rekvizite neophodne za održavanje radionica, te svakodnevnu dostavu svježeg voća, a svoju podršku dao je i Valamar ustupivši prostor i osiguravši topli obrok.

- Radi se o jednom posebnom i inspirativnom projektu koji je skladu s našom predanošću inkluzivnosti i podršci svim članovima naše zajednice. Upravo jer želimo pružiti jednake prilike za sve naše mlade sugrađane, uvijek u suradnji sa zajednicom razvijamo potrebne sadržaje, pa je tako otvorena i uređena teretana prilagođena osobama s invaliditetom, potom je renoviran Posebni odjel u sklopu Osnovne škole Poreč dok smo s u suradnji s Plavom Lagunom uredili senzorni park u sklopu dvorišta škole, također prilagođen polaznicima Posebnog odjela. Nakon lanjskog prvog izdanja kampa i odličnih reakcija, ove smo godine aktivnosti dodatno prilagodili, te dogovorili novi prostor, tako da djeca budu u prirodi te u satima koji njima odgovaraju, provode aktivnosti na moru i blizini mora, poručuju iz Grada Poreča-Parenzo. (iPress)