Dobri duh Vodnjana i vodnjanskih maca, Grga Softić, postavio je u suradnji s Gradom Vodnjanom kućice za mačke na više gradskih lokacija. Kućice je izradio od recikliranih materijala, a veselim bojama i motivima oslikala su ih vodnjanska djeca. Grga već godinama brine o vodnjanskim mačkama, čisti i održava hranilišta, a sada će mačke uz hranilišta imati i kućice – pod patronatom Grada!

Kućice originalnih oblika i motiva su uz pomoć komunalnog redara postavljene u Ulici Paolo Veneziano, u Gradskom parku i na parkiralištu u ulici Žuka. Odmah po postavljanju mačke su došle istražiti o čemu se radi i uselile. Neke od kućica su u vidokrugu kamera za nadzor prometa, tako da mace sad uživaju potpunu zaštitu.

"Ova kućica u Paolo Veneziano je 400-ta kućica koju sam izradio. Sve je to od recikliranog i doniranog materijala i sve na volonterskoj bazi", kaže Grga koji brine o 40 mačaka samo u Vodnjanu. Svaka donacija u novcu iskoristi se za hranu, kastraciju, sterilizaciju i za liječenje životinja.

Ali Grgi su gotovo važnije donacije u materijalu – starim daskama, bojama, čavlima... Posebno ako tko ima starih kućica koje se još mogu popraviti - sve dobro dođe.

Postavljanjem hranilišta i kućica mačke se drže pod kontrolom, izvuku se izvan samog centra grada, a lokacije hranilišta jednostavnije se čiste. Kao i svih ovih godina do sada, hranilišta će održavati i čistiti Grga - sve na volonterskoj bazi.

"Oduvijek volim životinje. To je strast. To mi je u krvi", zaključuje kreativni Grga, dobri duh vodnjanskih maca. (iPress)