U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 12.35 sati u okolici Pule, jedna je osoba teže ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnji njemački državljanin upravljao automobilom, njemačke registracijske oznake, državnom cestom D-66 iz smjera Pule prema naselju Loborika te je u jednom trenutku započeo skretati u lijevo u dvorište. Pritom se nije prethodno uvjerio da to može učiniti sigurno i bez opasnosti za druge sudionike u prometu te se sudario s motociklom, pulske registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 64-godišnji njemački državljanin, a koji je propisno pretjecao. Od siline udarca, vozač motocikla je pao na kolnik te je zadobio teže ozljede.

Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Vozači automobila, u odnosu na vozače motocikala i mopeda pripazite da im ne oduzmete prednost prolaska jer precjenjujete svoje vozačke sposobnosti, dok u isto vrijeme podcjenjujete opasnosti u prometu. Prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, obratite pozornost na ovu kategoriju vozača, tako da vam se ne nađu u tzv. mrtvom kutu bočnog ogledala. Vodite računa da su motocikli, a sve više i mopedi, vozila koja obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti relativno jako velika ubrzanja. Pripazite na druge sudionike u prometu i poštujte prometna pravila kako bi se izbjeglo stradavanje. (iPress)