Promjenjivo oblačno ponegdje s kišom, na zapadu unutrašnjosti prijepodne moguće i izraženijom, očekuje Hrvatsku u ponedjeljak, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) dodajući i kako će sunčanije biti uglavnom u Dalmaciji.

Vjetar će povremeno biti umjeren sjeveroistočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u ostatku Dalmacije većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Za zapadnu obalu Istre na snazi je narančasti meteoalarm zbog olujne bure.

Najviša temperatura uglavnom će se kretati između 26 i 31 Celzijevog stupnja.

Na A6 između čvorova Kikovica i Delnice samo osobna vozila

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamione s ceradom do 6 tona nosivosti.

HAK vozače poziva na oprez jer je na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda uočena srna te se vozi uz ograničenje brzine, dok je na kolniku na autocesti A7 između čvora Rijeka zapad i čvora Škurinje u smjeru Križišća uočen predmet.

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. (Hina)