Kao što je i najavljeno, policijski službenici su od 21. lipnja od 7 sati do 22. lipnja do 7 sati proveli pojačani nadzor vozača, tijekom kojeg su kontrolirali vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

Policijski službenici kontrolirali su 276 vozila te su utvrdili 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i tri prekršaja vožnje pod utjecajem droge, a u dva slučaja kod vozača su pronađene manje količine droge.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je na području Poreča, odnosno u naselju Varvari 22. lipnja oko 3.15 sati. Policijski službenici zaustavili su na državnoj cesti D-302 automobil, vukovarske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnji vozač.

Iako su mu policijski službenici dali znak da se zaustavi, vozač je povećao brzinu kretanja i nastavio u smjeru Pazina, no policijski službenici su ga ubrzo zaustavili. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.71 promila.

Budući da je postojala opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Protiv njega se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. (iPress)