Prometna policija je 14. kolovoza oko 14.30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku Premanturske ulice.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.62 promila te je, uslijed bitno smanjenih sposobnosti reakcije, bez da je držao potrebiti razmak, naletio na automobil njemačkih registracijskih oznaka koji se kretao ispred njega i kojim je upravljao 57-godišnji njemački državljanin, a koji je uslijed siline udarca odbačen na automobil talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji talijanski državljanin.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako je 53-godišnjak upravljao prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno da mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola budući da je kao vozač u razdoblju od dvije godine prikupio 23 negativnih prekršajnih bodova.

Muškarac je uhićen te će se protiv njega na nadležnom sudu provesti prekršajni postupak sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (iPress)