Na području PU istarske je od 16. do 18. kolovoza evidentirano 28 prometnih nesreća, od kojih 12 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su teške i 13 osoba lakše tjelesne ozlijede. U pet prometnih nesreći vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda kontrolirano je 480 vozač/vozila, a iz prometa je isključeno 18 vozača i 3 vozila.

Dva su vozača zatečena kako upravljaju automobilima pod utjecajem alkohola od peko dva promila te im je određeno smještanje u posebne prostorije policije. Prvo je 16. kolovoza oko 12.20 sati na Vodnjanskoj cesti u Puli prometna policija zatekla 40-godišnjaka kako pod utjecajem alkohola od 2.38 promila upravlja automobilom pulskih registracijskih oznaka, da bi 18. kolovoza oko 19.45 sati u naselju Đuba kod Umaga 58-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.06 promila.

Prometna policija je 18. kolovoza oko 16.30 sati u Koparskoj ulici u Puli za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 45-godišnjaka. Poradi sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem opojnih sredstava, vozaču je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga ili lijekova u organizmu što je isti izričito odbio. Daljnjim nadzorom utvrđeno, da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda. Vozač je uhićen zbog bojazni da će ponoviti istovrsni prekršaj te će tijekom današnjeg dana biti priveden na nadležni prekršajni sud. (iPress)