Prometna policija je 17. kolovoza oko 8.30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen vozač mopeda. Do nesreće je došlo kada je 52-godišnjak upravljao mopedom na električni pogon, pulske registracijske oznake, kojom prilikom na glavi nije nosio propisanu i homologiranu zaštitnu kacigu.

Vozač se kretao kolnikom Ulice Vidikovac, te je u blagom zavoju na mjestu gdje je kolnik u padu, započeo skretati udesno. Uslijed neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju ceste, izgubio je nadzor nad mopedom, pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici. Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana oko 13.50 sati, na raskrižju ŽC 5037 i Ulice Veloga Jože u Vabrigi, 53-godišnjak je upravljao teretnim automobilom pulskih registracijskih oznaka te je započeo skretati ulijevo bez da se prethodno uvjerio da takvu radnju može započeti na siguran način, kojom prilikom je na lijevu bočnu stranu teretnog automobila naletio motocikl pulske registracijske oznake. Njime je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao maloljetnik koji je pretjecao teretni automobil. U nesreći je maloljetni vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan u pulskoj bolnici na liječenju. (iPress)