U vijećnici Općine Medulin danas je svečano potpisan Ugovor za izgradnju Centra za starije osobe Općine Medulin. Ugovor, vrijedan 7.696.038,58 eura s PDV-om, potpisali su načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, i direktor društva De Conte d.o.o., Marko Kontošić.

Izgradnja Centra, smještenog na lokaciji Mukalba, trajat će 12 mjeseci, s planiranim otvorenjem do veljače 2026. godine. Novi Centar bit će značajan iskorak u skrbi za starije osobe u Općini Medulin. S kapacitetom za smještaj 92 korisnika, Centar će pružati i dodatne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka, pomoći u kući, savjetovanja i privremenog smještaja.

Načelnik Ivan Kirac izjavio je: "Potpisivanjem ovog ugovora ostvarujemo dugogodišnji san mještana općine Medulin – stvaramo mjesto gdje će naši stariji biti voljeni, cijenjeni i dostojanstveno zbrinuti. Iskreno zahvaljujem premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Marinu Piletiću i državnom tajniku Ivanu Vidišu, koji su prepoznali važnost ovog projekta za našu zajednicu i omogućili njegovo financiranje putem Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Zahvaljujući njihovoj podršci, osigurali smo bespovratna sredstva u iznosu od 6.138.429,89 eura, što je bilo ključno za realizaciju ovog projekta. Također, posebnu zahvalu upućujem i svim djelatnicima Općine Medulin te našem partneru, Istarskoj županiji, koji su svojim trudom i suradnjom omogućili da ovaj projekt krene u realizaciju."

Direktor društva De Conte d.o.o., Marko Kontošić, dodao je: "Velika nam je čast biti dio ovog važnog projekta koji će donijeti toliku dobrobit zajednici. Svjesni smo odgovornosti koju nosimo i posvetit ćemo sve resurse kako bismo Centar za starije osobe u Medulinu izgradili u skladu s najvišim standardima, osiguravajući završetak radova u predviđenom roku."

Ovim potpisivanjem započinje nova era skrbi za starije osobe u Medulinu, a projekt će značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete života starijih sugrađana, pružajući im podršku i skrb koju zaslužuju. (iPress)