Banjole su pokazale da imaju mlade, kreativne i ambiciozne mještane, obilježavajući svečano otvorenje Prostora za mlade, koji je označio početak novog poglavlja za mlade u našoj zajednici. U prisustvu brojnih gostiju, načelnik Ivan Kirac simbolično je uručio ključeve Prostora za mlade curama iz ekipe "Wonder Žgabucin", koje su svojim prijedlogom u sklopu participativnog proračuna Općine Medulin pokrenule ovu inicijativu. Uz ključeve, načelnik je uručio i zahvalnice Mari Mišković, Tari Radivojević i Kalisti Kleindienst, ključnim članicama ekipe.

Ceremonija je započela u 20:00 sati ispred Društvenog doma Banjole, gdje je trenutak predaje ključeva označio otvaranje vrata novim prilikama za mlade generacije. "Ovo nije samo prostor, ovo je dokaz da kada se mladi udruže, mogu promijeniti svijet" izjavio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. Mare Mišković i Tara Radivojević, članice ekipe „Wonder Žgabucin“, izjavile su: „Izrazito smo zahvalni što smo dobili ovaj prostor na korištenje za sve nas mlade. Na ovom smo projektu zahvalni iz više razloga: osim što mladi sada imaju prostor za druženje, potaknuti smo da izražavamo svoja mišljenja i ideje, i dajemo svoje prijedloge za boljitak mladih u zajednici.“

Nakon svečanog otvorenja, uslijedio je Piknik kino, koje se, zbog nestabilnog vremena, održalo u prostoriji Društvenog doma Banjole. Gledali smo film "Roboti" (Robots, 2023) na velikom platnu, uživajući u opuštenoj atmosferi s dekicama, jastucima, kokicama i grickalicama.

Svi prisutni složili su se da je ovo tek početak, a Prostor za mlade u Banjolama postat će središte kreativnosti, druženja i zajedništva, obzirom da nam je ova večer pokazala koliko naši mladi mogu postići kada se udruže! S nestrpljenjem iščekujemo sve buduće aktivnosti i projekte koji će proizaći iz Wonder Žgabucina! (iPress)