Vinkuranski kamenolom Cave Romane protekle je subote bio domaćin najveselijem događaju na području općine Medulin – 1. Dječjem danu Općine Medulin koji je organiziran kao poklon svim mališanima povodom 31. rođendana Općine Medulin!

Na jedan dan se prostor antičkog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu pretvorio u pravi zabavni park u kojem su svi posjetitelji besplatno uživali u pripremljenim sadržajima i aktivnostima, od 10 do 14 sati.

U „Cave Romane zabavnom parku“ mališani su dan proveli uz napuhance, VR naočale, društvene igre i animaciju Zemlje Zabave, kreativne radionice udruge Puppeta / Trik studija iz Pule, face painting majstorice Rozane Mihovilović Perc iz Make up Cornera, Klauna Mareka s cirkusarijama, Udrugom TWG sa radionicama slackline-a, hammocka i žongliranja. Članovi DVD-a Općine Medulin pokazivali su djeci kako funkcionira sva njihova oprema i vozila, kako se gasi požar i kako stvarno zvuči sirena, dok su iz HGSS-a Stanice Istra održali pokaznu visinsku vježbu i postavili pravi dječji ZIP line. Posebno osmišljene kružne vožnje turističkim vlakićem za cijelog trajanja programa za sve malene i velike goste i posjetitelje izveo je sponzor događaja, tvrtka Pronat d.o.o. Za hranu i piće pobrinuo se Bar Logistic, a za najslađi i najbolji domaći sladoled Ema Ice Cream iz Pazina.

Ulaz u kamenolom Cave Romane kao i svi navedeni zabavni sadržaji i aktivnosti za sve su posjetitelje bili besplatni, a s obzirom na veliku posjećenost i brojne pristigle pohvale zasigurno će manifestacija postati tradicionalna. (iPress)