Postaja pomorske i aerodromske policije Pula provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 41-godišnjak i 40-godišnjak počinili kazneno djelo trgovanje divljim vrstama.

Policijski službenici muškarce su zatekli 30. lipnja oko 16.35 sati u lučici u Štinjanu s tri vreće morskih trpova, za koje je utvrđeno da su ih protuzakonito izlovili uz pomoć ronilačke opreme. Policijski službenici oduzeli su od njih trpove i ronilačku opremu te se protiv dvojce muškarca podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Također je utvrđeno kako su oba muškarca počinili i prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te su im oduzeti automobili.

Naime, 41-godišnjak je upravljao automobilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova, a to nije prvi puta da je zatečen u počinjenju prometnog prekršaja i pravomoćno kažnjen. Njegov godinu dana mlađi kolega već je dva puta pravomoćno kažnjen za prometne prekršaje, a upravljao je vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta do obavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda.

Obojica su uhićena te se protiv njih podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (iPress)