Ovih su dana u Mrganima započeli radovi na izgradnji lovačkog doma, kao projekt i investicija Općine Kanfanar u suradnji s Lovačkim društvom Golub iz Kanfanara. Suradnjom općine i lovačkog društva prošle se je godine intenzivno radilo na pripremanju potrebne projektne dokumentacije, a radovi su počeli nakon provedenog postupka javne nabave u kojem je kao najpovoljniji ponuđač odabrano poduzeće Gajana kop d.o.o.

Budući lovački dom će ujedno služiti i kao društveni dom za okolna naselja. Investicija je vrijedna ukupno 196.500,00 eura (s uključenim PDV-om), a završetak radova predviđa se za do kraja listopada ove godine. Lovački će dom biti izgrađen kao novi, slobodnostojeći objekt javno-društvene namjene, s dvije prostorije lovačkog društva, polivalentnim prostorom za sastanke i druženja, kuhinjom i sanitarnim čvorom. Ukupna bruto površina zahvata iznosi 145,75 m2 s natkrivenim dijelovima oko objekta, dok bruto površina same zgrade iznosi 121 m2.

Potreba za izgradnjom lovačkog doma nastala je kao rezultat kontinuiranih i intenzivnih aktivnosti kanfanarskog lovačkog društva, koje pokriva preko 4.360 hektara lovne površine i broji oko 70 članova. Izgradnjom lovačkog doma pomaže se još kvalitetnijem djelovanju lovačkog društva te promicanju lova kao važnim faktorom u upravljanju populacijama divljači i očuvanju te održavanju prirodnih područja općine, a ujedno će se ovim projektom dobiti i multifunkcionalan javni prostor kojeg će za društvene namjene moći koristiti stanovništvo dijela naselja Prikodrage – prvenstveno sela Mrgani, Korenići, Jural…
Projekt izgradnje lovačkog doma jedan je od više većih investicijskih projekata izgradnje koji su trenutno u tijeku na području Općine Kanfanar. (iPress)