U srijedu, 3. srpnja, u Puli će se održati svečana proslava svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule. Tim povodom u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina, s početkom u 18 sati, održat će se sveta misa koju će predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij, u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije i ostalim biskupima i svećenicima.

Ove godine proslava svetkovine sv. Tome apostola u Puli donosi novost, s obzirom da će se održati i Prvo pokrajinsko hodočašće vojske, policije, vatrogasaca te braniteljskih udruga.

Nakon svečanog misnog slavlja, procesija s relikvijom će krenuti iz katedrale, preko Trga sv. Tome, Kandlerovom ulicom, Forumom, Ulicom Sergijevaca, ispod Slavoluka Sergijevaca, Trgom Portarata, Giardinima, Carrarinom ulicom te Kandlerovom ulicom natrag do katedrale gdje će uslijediti svečani blagoslov s relikvijom sv. Tome.

Budući da će za vrijeme održavanja procesije, odnosno najduže u vremenu od 19 do 20 sati, u navedenim ulicama biti zatvoren promet, pozivamo građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce. (iPress)