Djelomice sunčano vrijeme, u gorju danju uz malu mogućnost pojave izoliranih pljuskova. Krajem dana i u noći na utorak posvuda stiže jako pogoršanje vremena uz grmljavinske pljuskove, dok su na moru izgledni neverini. Puhat će slab do umjeren, za vrijeme nevremena jak jugozapadnjak, u noći na utorak naglo će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Jutarnje temperature zraka od 16 do 23 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 31 °C, prognoza je Istrameta.

Pretežno sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom zraka između 28 i 33 Celzijeva stupnja, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Popodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. (Hina)