Tradicionalni svečani prijem uspješnih osnovnoškolaca u organizaciji Grada Umaga upriličen je u ponedjeljak, 1. srpnja 2024. godine u umaškoj Gradskoj vijećnici. Tijekom svečanosti uručene su nagrade i priznanja za učenike Osnovne škole Marije Line, Talijanske osnovne škole ''Galileo Galilei'' te Osnovne škole Mate Balote Buje. Grad Umag svake godine organizira prijem učenika koji su s odličnim uspjehom završili sve razrede osnovne škole.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese obratio se prisutnim učenicima, mentorima i roditeljima, čestitavši im na iznimnim uspjesima tijekom protekle školske godine te poželjevši im kvalitetan ljetni odmor tijekom kojeg će skupiti energiju za nove izazove u narednoj školskoj godini. Gradonačelnik je zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Florianom Bassanese-Radin učenicama i učenicima Osnovne škole Marije i Line Umag, Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ Umag te Osnovne škole Mate Balote Buje, koji su s odličnim uspjehom završili sve razrede osnovne škole, uručio priznanja i novčanu nagradu u pojedinačnom iznosu od 100,00 eur.

S odličnim uspjehom sve razrede osnovne škole završilo je ukupno 38 učenika, od kojih dvadeset pet učenika Osnovne škole Marije i Line, dvanaest učenika Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei" te 1 učenica s prebivalištem na području Grada Umaga koja je osnovnu školu završila u Osnovnoj školi Mate Balote u Bujama.

Ovom prilikom čestitamo svim uspješnim osnovnoškolcima na dugogodišnjem trudu i marljivosti! (iPress)