U kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta sinoć je održan prijem za sve učenike porečkih osnovnih škola koji su svoju školu i Poreč predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Ove je godine 175 učenika uz pratnju 49 svojih mentora sudjelovalo na raznim natjecanjima - županijskim, međužupanijskim i državnim.

Učenicima i obiteljima te učiteljima mentorima na prijemu su čestitke uputili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić te Nadia Štifanić Dobrilović, voditeljica Odsjeka. Prijemu su prisustvovale ravnateljice - Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin i Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, dok je u ime Osnovne škole Poreč sudjelovala psihologinja Gordana Vorkapić Jugovac.

- Nastavite tako, razvijajte svoje talente, istražujte i učite, sigurno će vam samo koristiti na životnom putu. Mi ćemo vas uvijek u tome s ponosom podržati. Prije svega - kroz izgradnju škola, njihovo opremanje, jednosmjensku nastavu, vannastavne aktivnosti, stipendije, sve što je potrebno. Sretno svima, rekao je gradonačelnik na prijemu, posebno se zahvalivši učiteljima – mentorima, kao i obiteljima koji su trajna i stalna podrška djeci na tom putu.

Porečke osnovne škole tako su u prošloj školskoj godini sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima iz raznih predmeta, LiDraNu, te sportskim natjecanjima, kao i  natjecanjima Matematički Klokan, informatičkom natjecanju Dabar, Matematičkoj olimpijadi, te natjecanju iz engleskog jezika Hippo.

Nakon podjele gradskih zahvalnica za ostvarene izvrsne rezultate, druženje je dovršeno tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem i zakuskom. (iPress)