Povodom 100. obljetnice smrti velikog skladatelja Giacoma Puccinija Pulsko kulturno ljeto u četvrtak, 04. srpnja, na pozornici Malog rimskog kazališta predstavlja prvi od dva Puccini spektakla!

Gala koncert opernih arija iz najpoznatijih Puccinijevih opera; Manon Lescaut, La Bohème, Madama Butterfly, Gianni Schicchi, La Rondine i Tosca, zauzet će svoje mjesto u kalendarima ljubitelja opere.

Jedan od najvećih opernih skladatelja svih vremena ostavio je neizbrisiv trag u svijetu glazbe svojim bogatim i emotivnim arijama. Njegove opere obuhvaćaju širok spektar ljudskih emocija; od strastvene ljubavi do bolne tragedije, a njegovi likovi su emotivno bogatih i realističnih karaktera čije životne priče već više od stotinu godina privlače gledatelje u publiku.

Solisti, zbor i orkestar Slovenskog narodnog gledališča Opera in balet iz Ljubljane oživjet će Puccinijeve protagoniste na pozornici Malog rimskog kazališta.

Publika će imati priliku po prvi puta u Puli doživjeti vrhunsku izvedbu ovog sjajnog ansambla, ponosa slovenske kulturne scene. Orkestrom i zborom ravnat će Ayrton Desimpelaere, belgijski umjetnik mlađe generacije koji je za svoj rad dobio niz priznanja, uključujući Medalju za zasluge belgijske vlade.

Pod svjetlucavim noćnim nebom, u intimi scene Malog rimskog kazališta, doživjet ćete svu ljubav i bol, te radost i tugu Puccinijevih likova u nezaboravnoj izvedbi vrhunskog umjetničkog ansambla ljubljanske Opere.

Ulaznice potražite u sustavu ENTRIO ili na prodajnom mjestu Pulskog kulturnog ljeta koje se nalazi na pulskim Giardinima, a otvoreno je od 8 do 12 te od 18 do 20 sati. (iPress/foto ilustracija)