Muškarac (72) iz Labina preminuo je u sanitetskom vozilu Istarskih domova zdravlja nakon što je otpušten kući iz KBC-a Rijeka gdje se liječio 11 dana zbog upale pluća. Je li u pitanju nemar, loša organizacija ili nešto treće, tek se treba utvrditi, jer u sanitetskom vozilu koje je došlo po nesretnog čovjeka osim vozača nije bilo medicinske sestre ili tehničara, piše 24sata

Pacijent je liječen u KBC Rijeka zbog upale pluća. Muškarac je u srijedu pušten kući nakon poboljšanja zdravstvenog stanja.

Labinska ispostava domova zdravlja poslala je sanitet samo s vozačem, što nam je potvrdio Davor Rimac, voditelj Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja.   

Vozač je nakon što je uočio da pacijent ne diše zvao Hitnu pomoć iz Labina, te sam pristupio reanimaciji do dolaska Hitne, no nažalost bezuspješno. Kaže da je pacijent prestao disati u blizini Labina u 16.22 sata, nakon čega je pozvana Hitna pomoć. I Hitna ga je nastavila oživljavati, no muškarcu nije bilo pomoći, donosi opširnije 24sata 

Tko je u ovom slučaju odgovoran -  KBC Rijeka koji je po navodima iz Istarskih domova zdravlja trebao naglasiti da traži sanitet s medicinskim osobljem ili šefovi u Istri koji bi u svakom prijevozu takvog bolesnika trebali osigurati medicinsku pomoć u vozilu? Istraga bi trebala odgovoriti na ova pitanja. (iPress)