Danas je svečano potpisan Ugovor o radovima nadogradnje dječjeg vrtića Medulin. Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i Michel Mandić, predstavnik odabranog Izvođača radova društva San Gradnja d.o.o., potpisali su Ugovor vrijedan 1.120.129,00 € (bez uključenog PDV-a), čime se otvara novo poglavlje u razvoju predškolskog odgoja u Općini Medulin.

Potpisivanjem ovog Ugovora započinje projekt nadogradnje vrtića, kojim je predviđena izgradnja dodatnog kata na postojećoj zgradi matičnog vrtića u Medulinu, čime će se omogućiti povećanje kapaciteta vrtića za dodatne tri jasličke i jednu vrtićku skupinu, a predviđena je i izgradnja adekvatnih uredskih prostora za administrativno i tehničko osoblje.

Općina Medulin je osigurala bespovratna sredstva putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od 649.810,97 €, što predstavlja značajnu financijsku podršku za realizaciju ovog projekta. Rok za izvođenje radova iznosi 9 mjeseci, a završetak se očekuje u svibnju 2025. godine.

O važnosti ovog projekta, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, izjavio je: "Nadogradnja vrtića je ključan korak u osiguravanju boljih uvjeta za našu djecu i njihove obitelji. Povećanje kapaciteta vrtića znači da ćemo moći pružiti kvalitetniji predškolski odgoj većem broju djece, što je dugoročno ulaganje u budućnost Općine Medulin" Michel Mandić, član uprave društva San Gradnja d.o.o., dodao je: "Ponosni smo što smo dio ovog važnog projekta i radujemo se suradnji s Općinom Medulin. Naš tim je posvećen tome da radove obavimo u roku i prema najvišim standardima kvalitete.“ Zadovoljstvo zbog povećanja kapaciteta dječjeg vrtića otkrila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin, Mirjana Duras Komparić: „Zaista sam sretna što ćemo moći primiti više djece i osigurati im najkvalitetniju predškolsku skrb. Veselim se vidjeti osmijehe na licima djece i njihovih roditelja kada naš novi, nadograđeni vrtić otvori svoja vrata." Ovaj kapitalni projekt je od velikog značaja za Općinu Medulin jer će osigurati bolju dostupnost i kvalitetu predškolskog odgoja za naše male mještane i roditelje. (iPress)