Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. lipnja, na području Policijske uprave istarske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih jedna s poginulom osobom, osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a deset osoba lake tjelesne ozljede.

Kao što je i najavljeno, 15. lipnja od 9 do 13 sati na području provedena je prometna akcija ''Nadzor vozača mopeda i motocikala''. Tijekom provođenja prometnih akcije kontrolirano je 80 vozila, a utvrđeno je 57 prekršaja, od kojih 37 prekršaja vozača mopeda, motocikala i električnih romobila.

Trojica vozača koji su ovog vikenda sudjelovali u prometu dok su u organizmu imali preko dva promila zadržani su u policijskim postajama.

Na području Pule, u Gervaiusovoj ulici, policijski službenici su 16. lipnja oko 4.15 sati zaustavili 24-godišnjeg državljanina Srbije kako upravlja automobilom, pulske registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2.66 promila. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna 2640 eura, dok se protiv 21-godišnjeg državljanina Srbije, suputnika i vlasnika vozila, također pokreće prekršajni postupak jer je dao vozilo na upravljanje osobi koja ne ispunjava uvjete za upravljanje vozilom.

Istog dana umaška je policija oko 13.30 sati u Voćarskoj ulici kontrolirala 45-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.78 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Oko 20.55 sati posla je imala i pazinska policija, koja je koja je kod Lovrina evidentirala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, od mjesta Lovrin prema raskrižju s državnom cestom D-48. Dolaskom do raskrižja, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudario s automobilom, karlovačke registracijske oznake, kojim je upravljala 54-godišnjak. Budući da je 44-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te mu je izmjereno 2.35 promila, uhićen je i protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Tijekom ovog tjedna policijski službenici će u sklopu aktivnosti ROADPOL-a provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem droge te pozivamo sudionike u prometu da poštuju prometne propise te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol ili opojne droge. (iPress)